Skip to main content

طرز تهیه و پخت سبزی پلو ماهی شب عید + تزیین سبزی پلوماهی🐟



طرز تهیه سبزی پلو ماهی شب عید + تزیین و دیزاین سبزی پلو ماهی

در ایران رسم است که هر قوم و هر شهری یک غذای مخصوص برای شب عید درست می کنند. مثلا در تهران رسم بر این است که شب عید سبزی پلو و ماهی سرو کنند. در این پست برای شما دستور پخت سبزی پلو ماهی عید را گذاشته ایم. در بعضی خانواده ها رسم است که سبزی پلو ماهی شب عید را با کوکو سبزی میخورند . اما در بعضی خانواده ها به تنهایی سرو میشود و حتی بعضی نیز ماهی شکم پر درست میکنند.

دستور پخت سبزی پلو ماهی عید :

برنج ۴ پیمانه
ماهی ۴ عدد
سبزی پلویی ۴۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
لیمو ترش ۲ عدد
ادویه ماهی به اندازه کافی
زردچوبه به اندازه کافی
فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن مایع به اندازه کافی
نمک به اندازه کافی
نفیس زعفران دم کرده به اندازه کافی


طرز تهیه سبزی پلو ماهی:


ابتدا سبزی پلویی را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. سپس سبزی ها را به همراه مقداری روغن داخل یک تابه می ریزیم و خوب تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند ، توجه داشته باشید نیاز نیست که سبزی ها را به صورت کامل سرخ کنید. فقط کافیست سبزی ها را مقداری تفت دهید تا آب اضافی شان تبخیر شود و کمی سرخ شوند. در مرحله بعدی برنج را با مقداری آب و نمک می خیسانیم تا کمی نرم شود. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و برنج خیس خورده را به همراه چند لیوان آب و کمی نمک درون قابلمه می ریزیم. و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. باید زمانی برنج را آبکشی کنیم که اطراف دانه های برنج نرم و مغز آن سفت باشد. پس از اینکه برنج جوشید آنرا آبکشی می کنیم. ته قابلمه کمی روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا داغ شود.
برای ته دیگ سبزی پلو می توانیم به دلخواه از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنیم. پس از قرار دادن ته دیگ در کف قابلمه ، مقداری برنج کف قابلمه می ریزیم و کمی سبزی اضافه می کنیم و با برنج مخلوط می کنیم.
به همین صورت لایه لایه تمام برنج را با سبزی مخلوط می کنیم. سیر ها را هم به صورت خیلی ریز خرد می کنیم و لا به لای برنج قرار می دهیم. حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا غذا بخار کند سپس نصف لیوان آب و روغن به برنج می دهیم. در ادامه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم تا برنج به خوبی دم بکشد. در مرحله بعد ماهی ها را پس از تمیز کردن و خرد کردن با مقداری ادویه ماهی ، زردچوبه ، نمک و آب ۲ لیمو ترش طعم دار می کنیم. سپس روی ظرف ماهی ها یک سلفون می کشیم و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم دار شوند. پس از گذشت این زمان ماهی ها را در روغن سرخ می کنیم و پس از دم کشیدن برنج ‌و تهیه مقداری پلو زعفرانی،با سبزی پلو سرو می کنیم.

نمونه هایی از دیزاین و تزیین سبزی پلو ماهی عید

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

طرز تهیه سبزی پلو ماهی عید | تزیین دیزاین سبزی پلو ماهی

سوالات متداول درباره پخت سبزی پلو ماهی شب عید معمولاً حول موضوعاتی چون نوع سبزی‌ها، ماهی مناسب، و نحوه طبخ پلو و ماهی می‌چرخد. یکی از پرسش‌های اصلی این است که :

از چه سبزی‌هایی برای پخت سبزی پلوماهی شب عید استفاده کنیم؟

 سبزی‌های معمول برای سبزی پلو شامل شوید، گشنیز، جعفری، تره و سیر تازه هستند. همچنین برخی افراد اسفناج و شنبلیله نیز اضافه می‌کنند.

 کدام نوع ماهی برای این سبزی پلو شب عید نوروز مناسب است؟

ماهی سفید، قزل‌آلا یا شیر گزینه‌های محبوبی هستند، اما ماهی‌های دیگر مانند هامور و سالمون نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 چگونه باید ماهی شب عید را طبخ کرد؟

ماهی معمولاً سرخ یا کبابی می‌شود. برخی افراد ترجیح می‌دهند ماهی را در فر بپزند تا کمتر روغنی باشد.

در مورد پخت پلو سبزی پلوماهی ،  آیا برنج را باید آبکش کرد یا کته درست کرد؟

 هر دو روش مناسب است، ولی آبکش کردن رایج‌تر است.

سبزی‌های سبزی پلوماهی باید خام باشند یا تفت داده شوند؟

 اغلب ترجیح می‌دهند سبزی‌ها را کمی تفت دهند تا عطر آن‌ها بیشتر آزاد شود.

همچنین بخوانید:

مطالب پیشنهادی: