طرز تهیه روغن محلی و کره محلی در خانه + ویدیو آموزشی ✅
طرز تهیه روغن و کره محلی در خانه:
روغن و کره محلی از جمله محصولات طبیعی و سنتی هستند که از گذشتههای دور در فرهنگ غذایی بسیاری از مناطق ایران جایگاه ویژهای دارند. این محصولات به دلیل استفاده از مواد اولیه خالص و روشهای تولید سنتی، دارای طعم و عطر خاصی هستند که آنها را از نمونههای صنعتی متمایز میکند. روغن محلی معمولاً از دانههای گیاهی مانند کنجد، آفتابگردان، یا زیتون تهیه میشود. فرآیند استخراج این روغنها به صورت دستی و بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام میگیرد، که باعث حفظ ارزشهای غذایی و طعم طبیعی آنها میشود. روغن محلی علاوه بر استفاده در پخت و پز، در تهیه انواع سالادها و غذاهای سرد نیز کاربرد دارد.
کره محلی نیز از شیر تازه و طبیعی گاو، گوسفند یا بز تهیه میشود. فرآیند تولید کره محلی شامل جدا کردن خامه از شیر و سپس زدن آن تا به دست آمدن کره است. این کره به دلیل عدم استفاده از مواد نگهدارنده و افزودنیهای شیمیایی، طعمی بسیار غنی و خوشمزه دارد. کره محلی در تهیه انواع شیرینیها، غذاهای سنتی و همچنین به عنوان صبحانه همراه با نان تازه بسیار محبوب است. استفاده از روغن و کره محلی نه تنها به حفظ سلامتی کمک میکند، بلکه از تولیدکنندگان محلی نیز حمایت میکند و به پایداری اقتصادی و اجتماعی جامعههای روستایی یاری میرساند. این محصولات طبیعی و خالص، بخشی از میراث فرهنگی و غذایی ما هستند که باید به نسلهای آینده نیز منتقل شوند.
در این روش یک روغن و کره محلی فوق العاده خوش عطر رو تهیه میکنیم. روغن محلی یا کره محلی خواص بیشماری دارد . مخصوصا وقتی که خودتان آن را تهیه میکنید و خیالتان راحت است که طبیعی و بدون مواد اضافی است. و از روغن های ناخالصی که در بازار وجود دارد خیلی خیلی بهتر است. درست است که درست کردن آن نیاز به وقت و انرژی دارد اما دیگر خیالتان از بابت سلامت بودن آن راحت است و البته بسیار خوش طعم و خوش بو نیز هست . برای تهیه روغن محلی به کره محلی نیاز داریم که آنهم میتوانید خودتان تهیه کنید یا اینکه بخرید.
طرز تهیه کره محلی
خوب شیر را به صورت فله ای میخریم، شیر گاو یا گاومیش. شیری پرچرب شیر را میجوشونیم و بعد از بیست و چهار ساعت سرشیرش را جدا میکنم و در فریزر میگزارم .ماهی یک بار کل سرشیر فریز شده را یخ زدایی میکنیم و با آن کره درست میکنم. برای یک کیلو سرشیر حدودا ۲ یا ۳ لیتر دوغ لازم است. دوغی که استفاده میکنید بدون طعم دهنده باشد و در یخچال نیز نگزارید که سرد نباشد. دوغ سرشیر یک لیوان ماست دو لیوان آب گرم را در ظرفی که در آن خوب محکم بشود میریزم .این ظرف در واقع حکم مشک را دارد. بعد انقدر باید این ظرف را تکان بدهید تا کره جدا بشود. حدودا ده دقیقه یا یک ربع باید تکان بدهید. کم کم میبینید که تکه های کره به دیواره ظرف چسبیده است. وقتی که کره رو آمد ، برای اینکه بتوانید راحت تر جدایش کنید چند تا تکه یخ در ظرف بندازید و کره را جدا کنید .
طرز تهیه روغن محلی :
کافی است کره را در قابلمه بریزید و روی اجاق با شعله متوسط بزارید .کره شروع به جوشیدن میکند. در کل مدتی که کره را روی حرارت گذاشتید اصلا هم نزنید. فقط در صورت تمایل کف رویش را بگیرید .دوغ کف قابلمه برشته میشود و روغن رو میاید. نمی توانیم زمان دقیقی بگوییم چون بستگی به حجم کره تان دارد و با توجه به رنگش باید تشخیص بدهید که چه زمانی باید حرارت را خاموش کنید .
در عکسی که در بالا میبنید ، تصویر بالا سمت راست موقعی است که دیگر میتوانید شعله را خاموش کنید اما برای اینکه مطمئن باشید کل دوغ برشته شده است کمی بیشتر نگه میداریم تا وقتی که به صورت تصویر پایین سمت چپ بشود. در تصویر آخر این عکس هم دوغی که کف قابلمه برشته شده است را میبینید. بعد از اینکه حرارت را خاموش کردید کمی زمان بدهید تا روغن از آن داغی بیفتد و بعد در شیشه مورد نظرتون بریزید .
نکته: بعضی ها قبل از اینکه کره را در قابلمه بریزند کمی آرد کف قابلمه میپاشند برای عطر بیشتر روغن اما میتوانید این کار را هم نکنید. این دستور به اندازه کافی برای عطر روغن کافیست.
نکته : به روغن محلی ، روغن حیوانی یا بعضا روغن کرمانشاهی ( چون روغن کرمانشاه خوب است ) نیز میگویند.
گرفتن کره حیوانی ( محلی ) :
۱ کیلو ماست محلی پرچرب(حتما حتما محلی پرچرب باشه ترجیحا خودتون از شیر محلی پرچرب ماست درست کنین)
۱ لیوان ماست کم چرب
۲ لیوان آب و یخ
ابتدا ماست محلی پرچرب و ماست کم چرب رو داخل دبه پلاستیکی شفاف میریزیم درش رو محکم میبندیم و دورش ملحفه میپیچیم و در لباسشویی با دور متوسط بدون دور خشک کن ۵۵ دقیقه میندازیم و بعد دولیوان آب و یخ اضافه و ۲ دقیقه تکون میدیم و داخل کیسه نخی میریزیم و از صافی رد میکنیم و فشار میدیم تا آب خارج شه و بعد هم داخل آب و یخ میندازیم و بهش شکل میدیم و دوساعت در یخچال میذاریم
خواص بی شمار روغن محلی :
خواص روغن حیوانی بیشمار است از آن جمله می توان به
- استخوانسازی،
- کاهش غلظت خون،
- کاهش چربی های زائد شکم،
- شادابی و سفیدی پوست
- سم زدایی از بدن
- همچنین روغن حیوانی موجب کاهش التهاب و همچنین بیماری های قلبی می شود
- روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا می شود.
- افرادی که نسبت به لاکتوز و یا پروتئین های موجود در شیر حساس اند مشکلی با این روغن ندارند.
- روغن حیوانی سرشار از ویتامین های محلول در چربی آ و ایی است و غنی از کا2 و است.
- یماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو و کرون را درمان کنند.
- روغن حیوانی یک روغن سالم است که باعث افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون می شود.اشاره کرد.
همچنین بخوانید:
مطالب پیشنهادی:
- جدیدترین مدل های آینه شمعدان عروس چیست؟👰 معرفی نسل جدید آینه شمعدان
- بورس خرید آینه شمعدان کجاست؟ + معرفی خاص ترین آینه شمعدان عروس جدید👰
- بهترین رنگ مو برای عروس کدام است؟
- فروش لباس عروس دست دوم مزون هستی |لباس عروس یقه خشتی شیک خاص
- هفت مرحله مهم برای پاکسازی پوست در خانه
- نکات مهم برای پاک کردن آرایش چشم
- 8 نکته برای مراقبت از دندان های فرزند شما
- چگونه پوست خود را هیدراته یا آبرسانی کنیم؟